Arjen pyöritys

Mikä on sinun fokus silloin kun suunnitelmat menevät uusiksi? Mihin katsot? Keneen luotat? Mitä sinä teet vai teetkö mitään? Onko syy kenen ja kuka kantaa vastuun sinusta?

Härkää sarvista. Näin unta, että talon katto vuosi jostain järjettömästä liitoksesta ja kirosin. En yleensä kiroile. Ihmettelin sitä myös unessa.

 Aamulla mummo luki pojille satua. Tuli kylään päiväseltään. Hääräsin keittiön iltaiset astiat koneeseen. Maanittelin aamupalalle. Join kahvia. Vaihdoin kahdet vaipat, laitoin osan pyykeistä ja tein ruokaa. Keskimmäinen auttoi lihapullataikinan sekoittamisessa. Mummo jutteli pikkusiskolle. Korjattiin tiskipöytää. Laitoin lisää pyykkiä ja siivoilin leluja paikoilleen. Syötiin lounas. Ja jälkkäriksi lingottiin mehua.

 Imetin ja pikkusisko meni nukkumaan. Join lisää kahvia. Puettiin itsemme ulos. Pikkusisko jatkoi unta pihalla. Isoveli oli kiinnostunut kuolleen koppakuoriaisen vatsan alusesta. Jaksoivat tyhjentää hiekkalaatikkoa loskasta. Keskimmäisen saappaat hörppäsivät kylmää vettä, kannoin sisälle huutavan ja hain pikkusiskon nukkumaan eteiseen.

 Välipalaa itse kullekin ja lisää kahvia. Jälkkäriksi suklaata, aikuisille vähän enemmän. Isommat saivat ruutuaikaa. Juteltiin rauhassa mummon kanssa. Tiskikone pyörimään ja lisää pyykkiä koneeseen. Mummo lähti. Soitin miehelle töihin. Tähän mennessä oli vaihdettu lapsilta kolme paitaa yhdet sukat ja sukkahousut puhtaisiin ja kuiviin.

Annoin pojille lisää ruutuaikaa ja sain pakattua lasten reissuvaatteet sekä tehtyä päivällistä. Keskimmäinen tuli auttamaan taas sekoittamisessa. Päivällisen hän halusi syödä tortillan päältä. Onneksi jääkaapissa oli tortilla, tasan yksi. Isoveli ei halunnut tortillaa, tilanteen pelastus.

 Kiristin pikkukakkosella ja uhkailin legojen imuroinnilla. Lopputuloksena pikkulegoaarteet oli siivottu ennen pikkukakkosta ja sain imuroiduksi sohvan takaa. Join vielä iltapäiväkahvin jämät. 

Pikkusisko heräsi pitkiltä päiväunilta tuntia ennen isän tuloa. Yritin korjata auton takapenkin turvavyön kiinnitystä imuroimalla auton ja sen turvavyöklipsin, en onnistunut. Vein koirat kävelylle yksin ja tyhjensin muovit sekä kartongit kierrätykseen. Mies kylvetti lapset ja korjasi auton turvavyön sukkpuikolla. Siellä oli kivi.

 Keskimmäinen oli niin väsynyt ettei osannut päättää mitä söisi iltapalaksi ja melkein nukahti pöytään. Viikkasin loput kuivat pyykit ja siivoilin majantekotarpeet olohuoneesta. Keskimmäinen nukahti omaan sänkyynsä. Isoveli pian syötyään banaanin ja maissinaksuja. Olisi halunnut myös lihapullan, mutta kieltäytyi kun se näytti kuulemma palaneelta. Mies hoiti isoimman nukutuksen. 

Menin suihkuun ja laitoin vielä koneellisen pyykkiä. Nyt oli pyykkikori tyhjä. Tosin pesutilan lattialla oli matto johon koira pissasi päivällä. Vaihdettiin kuulumiset ja sovittiin seuraavasta päivästä. Jäin pitämään yhteyttä somen välityksellä muihin valvoviin samalla kun pikkuinen nukahti. Ja tästä alkaa yövuoro.

Kommentit

Suositut tekstit