Yön imetystarina

Herään toista kertaa syöttämään. Kello on noin puoli neljä yöllä. Vaihdan samalla täydeltä tuoksahtavan vaipan. Olen mennyt nukkumaan puolilta öin. Siitä voi laskea, että olen nukkunut keskimäärin kaksi kappaletta 2h pätkää. Välissä tosin on ollut muutama tutin sijoittamisen tarve. Isoveljet ovat kömpineet jo meidän sänkyyn. Toisella on nuha tai lapsella sitä voi paremminkin kutsua räkätaudiksi. Räkäpää on hyvä pitämään niistoäänen, mutta ei osaa niistää, joten tyynyliina on rään peitossa. Samapa tuo. Syödessään pikkusisko nielaisee ison annoksen ilmaa nielaistessaan maitoa väärään kurkkuun. Röyhtäistessään nielemäänsä ilmaa syönnin päätteeksi tulee iso puklu ja uusi nälkä. Käydään Valion tissillä hakemassa Tuutia eli pullomaito tilkka ettemme herätä isoveljiä. Mies tosin heräilee kyselemään tehdäänkö vaihto. Toivotan hyvää yötä ja ajattelen että seuraavaksi teemme vaihdon kun vauva herää eli arviolta viimeistään parin tunnin kuluttua.

Yöllä viileässä ja hämärässä makuuhuoneessa hereillä pysyy parhaiten älypuhelimen seurassa. Ei vauvojen seurassa ole kamala olla ja omani on ainakin maailman ihanin, mutta univajeisena tuntuu samalta imettää ilman älypuhelinta kuin ajaisi väsyneenä autoa eikä radiota saisi laittaa päälle ja ilmastointi olisi pakko pitää ihanan lämpimänä. Puhelimessa on valo, joku muu imettäväinen saattaa olla viestin päässä myös hereillä ja internet pursuaa kaikenlaista puolikevyttä totuutta sekä tarua jonka avulla tuntuu pysyvänsä järjissään.

Noin tunnin kuluttua pikkusisko nukkuu lämpimästi peiteltynä pinnasängyssä joka on kiinni meidän sängyssä. Kuuntelen vielä hetken tuleeko herääminen vai säilyykö uni. Pari käännähdystä, öninää ja lopulta tyytyväisen kuuloista tuhinaa. Siirtelen veljekset pois paikaltani ja yritän olla nukahtamatta ennen kuin pää osuu tyynyyn. Jään vielä vielä alitajuisesti kuuntelemaan vauvan unta. Valtava puklu, joka kastelee koko vaatekerran ja sängyn, herättää salamana. Onneksi kolmannen kanssa osaa rakentaa lakanat sänkyyn niin että voi ottaa ensimmäisen kerroksen pois ilman kaiken vaihtamista. Tyttö nukahtaa uudelleen ennen kuin ehdin vaihtamaan hänen vaatteitaan. Uni on niin tärkeää, että päätän kietoa sideharsoa puklusta kastuneelle puolelle ja paketoida unipeitteet kapalomaisesti. Pyykkikone hoitakoot loput huomenna. Sitten nukkumaan koiran unta. Siinä taas yksi yöimetys vähemmän kohti sitä aikaa kun yöllä ei enää tarvitse imettää! Well done me!

Kommentit

Suositut tekstit