Itsekseen

Isoveli meni sänkyyn rauhoittumaan. Laittoi päällensä peiton ja otti viereen lähes itsensä kokoisen kirjan autoista ja traktoreista. Keskellä päivää ihan päiväuniaikaan. Miksi en opi, että niiden känkkäränkkä päivien, viikkojen, hetkien päälle tulee se oppimispyrähdys... Olen niin hidas ja aikuinen, kai. Nyt meidän herkkäuninen isoveli on siis oppinut rauhoittumaan sängyssä, itsekseen. Hän ei nukahda sinne itsekseen (pitää istua vieressä), mutta hampaiden pesun, iltasadun, iltarukouksen ja hyvän yön toivotuksen jälkeen hän asettelee unilelun tai lelut, peiton ja itsensä (noin sataan miljoonaan kertaan). Sitten hän laulelee kuiskaillen lauluja sekä juttelee hassuja juttuja, itsekseen. Välillä pitää vähän rapsuttaa, mutta se on siinä. Sitten nousen omille asioilleni, syön iltapalani, touhuan ajatukseni kasaan ja päivä on ohi. Helpottaa, helpottaa niin vietävästi! Päiväunia kun nämä veljekset nukkuvat täysin ristiin niin saan illat itselleni, ihan itselleni koska mies se heräilee niin aikaisin. Tämä vaihtoehto on ihan kiva, mutta ehkä vielä joskus (silloin kun palaan töihin) käännän kelloni aikaisemmaksi ja lähemmäs miehen rytmiä. Olisi kiva joskus vaihtaa jokin lause mikä ei sisällä lastenhoitotermejä.

Mies on patistanut minua liikkelle, ulos kotoa. Rentoudun liikkumalla, koska silloin ei ole kuin itselleen tilivelvollinen. Tämä vuosi on vain alkanut jollain räkätaudilla, joka on kiertänyt sakkia siihen tahtiin, että olen ollut joko älyttömän väsynyt tai itse tautinen lähtemään kunnon spurtille. Nyt muutaman päivän "ei uusia hampaita tai tauteja"- kausi sai minut ottamaan noin kolmen vuoden tauon jälkeen salikortin. Mikä ihanuus, salilla on myös toimivampi suihku kuin kotona. Sieltä tulee lämmintä vettä ilman sitä liian kuumaa alkua ja hiipivää jäätävää osuutta lopussa. Katsotaan, jos löytäisin taas keskivartalon tukilihakset pitämään ryhtiä yllä ja ehkä pysyn myös paremmin järjissäni. Mies jo huomautti, että olen ollut huonolla tuulella aika pitkään. Pitää paikkansa ja hän on valitettavasti ollut se jolle olen turhautumiseni kaatanut. Kyllä se kuulkaa on niin, että parisuhde on aikamoisessa puristuksessa lasten kanssa.

Kommentit

Tytti sanoi…
Minulle kun on ollut avartavaa poistua kotoa pienen vauvan kanssa ja todeta, että selviämme hyvin. Jos se parkuu kovaa, mitä se tekee aina, jos sitä jokin harmittaa, ajattelen vain mielessäni työkaverini sanat: "Kyllä maailmaan ääntä mahtuu." Mahtuuhan sitä. Maalla oikein hyvinkin.

Odotan vielä (vai jo?) aikaa, että pääsen itsekseni myös jonnekin. Omat pienet hetket on pelastus. Hyvä mama, kun olet lähtenyt rohkeasti liikkeelle! Nautihan saliajasta! :)
Tytti sanoi…
Ai niin. Ja se on ihan mahtavaa, kun lapset oppii asioita. Onnittelut! Riemuitsen siitä, että meidän sintti on jo ajoittain päässyt päiväunien makuun!
Mikko sanoi…
Eilen nukahti pitkästä aikaa isukin kanssa. Ei kyl menny ihan itsekseen mutta meni edes joten hyvä juttu.

Eilen poika myös juoksi toimistolle isin töihin ja ilmoitti kovaan ääneen isi kakkahätä johon isi että mitä sitten tehdään. Vastaus kakataan ja toimistoväki nauroi niiet.
vauvamaailmaan sanoi…
kyllä Tytti, omaa-aika saa ja pitää odottaa, sitä kun on kovin niukasti ekan vuoden aikana tarjolla! ja ääntä maailmaan mahtuu, todellakin.

Suositut tekstit