14.9. rv 37+4, kilot n.+20kg, vinkkejä ensiäideille

Eilinen neuvolapäivä toi tullessaan jänniä uutisia. Pientä lapsiveden tiputtelua on ilmeisesti havaittavissa tai jotain sinne päin testatussa pissassa oli. Saatiin taas syke-ennätys 101. Korkea syke varmasti johtui osittain aamun kiireellisestä neuvolaan lähdöstä (myöhästytiin muutama minuutti vaikka matkaa on muutama kilometri, hups!). Puutuvat oikean käden sormet olivat samat kuin mitkä puutuvat jännetuppitulehduksessa. Sitä on siis joko alkava jännetuppitulehdus tai sitten vaan paikat on turvoksissa jolloin se vaan näyttää jännetuppitulehdukselta. Toivon, että turvotus on oikea diagnoosi. Painoa on tullut yli700g viikossa. Siltä myös tuntuu. +20 kiloa on enää ihan pienestä kiinni Väsymys eilen oli valtava. Yritin ottaa päikkärit, mutta ei niistä mitään tullut. Sain sentään levättyä oikoisellaan sohvalla, silmät ja ajatukset pitkin maailmaa. Ilman edellisen päivän ihania vieraita ei koirat varmaankaan olisi lepäilleet siihen aikaan päivää.

Illalla istuttiin perhevalmennuksessa. Luentoa imetyksestä, lasten hoidosta ja perheen tulevasta arjesta ja lapsen tuomasta muutoksesta. Luennolla oli yksi tehtävä jonka aikana oli tarkoitus saada pientä keskustelua aikaan, mutta muuten istuttiin hissuksiin ja kuunneltiin. Kysymyksiä olisi saanut esittää, mutta eipä me ensimmäistä odottaneet osattu mitään kysyä kun kaikki on niin uutta.

Nukahtaa taisin jo kahdeksalta. Vessassa pääsin ravaamaan 6-7kertaa koko 11 tunnin unien aikana. Koirat saivat osansa yöpissailusta kun kävin pienellä kävelyllä yöllä yhdeltä. Osa eilisestä valtavasta turvoituksesta tuli yön aikana pois sillä aamulla mulla oli nilkat! Ihanaa. Aamulla oli pieni hetki jolloin tunsin puutuneet sormeni.

Maha on kuin myllätty perunapelto. Yöllä supisteli, kiristeli, vauva potki ja vessahätä piti hereillä. Ahtaaksi tila käy ennen kuin synnytys tulee. Huvittavaa on aamulla katsoa mahaansa kun se on ihan kummallisen näköinen. Sitä on jotenkin rentouttanut vatsalihanksensa ja pallo on vähän niinkun kahdessa osassa tai niinkun kaksi mahaa olisi osittain sisäkkäin. Paremmin en osaa selittää.

Sain hyviä vinkkejä noin parin viikon vanhalta ensiäidiltä. Laitetaan hyvä kiertoon:
  1. Harsoja ei voi olla tarpeeksi ja äitiyspakkauksen harsot eivät riitä. Vanhoista pehmenneistä lakanoista, joita et ole raaskinut heittää pois voi itse tehdä kivoja harsoja ja rahaa säästyy.
  2. Vauvan vaippaa vaihdetaan useammin kuin vaatteita, joten vaippatarvikkeet aivan käsien ulottuville ja sitten vasta ne vaatteet.
  3. Pikkuisia peittoja tarvitaan enemmän kuin yksi.
  4. Sitteri on loistava keksintö jonka voi nostaa pöydälle äidin lähelle ja esimerkiksi aamupalan syöminen onnistuu ja välillä voi rentouttaa hartioitaan jatkuvasta kantamisesta.
  5. Siellä missä aiot imettää tulee olla vettä ja kannu on kätevä, joten joka kerta ei tarvitse muistaa hakea lasillista tai juoksuttaa muita.
  6. Pyllyn pesu kuivattaa herkkää ihoa, joten pesulappuja joita voit pestä koneessa tai sitten niitä syntisiä kertakäyttöisi kannattaa hankkia ettei joudu turhaan rasvailemaan.
  7. Maitoa voi ja saa pumppailtua talteen, jotta isä voi antaa sitä pullosta kun äippä on vaikka vessassa, happihyppelyllä, pyykkityvassa tms. ja vauvan tulee nälkä.
Lisää vinkkejä otetaan vastaan, joten kommenttia saa laittaa :)

Kommentit

Suositut tekstit