Vuoden itsekäs teko

Vuoden 2018 tavoite uni oli paras itsekäs teko mitä olen itseni hyväksi tehnyt pitkään aikaan. Aamut ovat miedommin kamalia kun on nukkunut tarpeeksi. Edelleenkään ei minusta saa aamulla hyväntuulista, vaikka olen sitä mieltä, että aamu on ihmisen parasta aikaa. Ristiriidat elämässä eivät siis häviä vaikka nukkuisin kuinka pitkään.

Vuodelle 2019 teemaa on ollut jotenkin vaikeampi löytää. Mieheni kanssa päätimme jakaa toisillemme enemmän huomiota, koska siitä meinaamme lipsua lasten tarvitsevuuden takia. Ymmärrät kyllä jos olet ensiksi töissä tarvittu osa tiimiä ja aivosi ovat kovasti käytössä. Kun tulet kotiin olet jälleen tarvittu aina klo 21 asti sylinä, pyyhkijänä, kuuntelijana, pelaajana, siivoojana, riidan ratkaisijana, pukijana, pesijänä, lämmittäjänä, viihdyttäjänä, askartelijana, harrastus kuskina, kokkina, äitinä ja tämä kertaa kolme lasta. Sitten pitäisi vielä jaksaa olla puolison kanssa jotenkin hyvää pataa niin ei se aina vaan ole niin helppoa. Kenelle sitten kiukutella omat kiukut jos kerran töissä pitää olla nätisti ja lapsilleen pitää olla aikuinen niin no arvaattehan sen. Tosin voisihan sen kiukuttelun ulkoistaa vaikka kaupan kassahenkilölle tai jumppaan tai vielä parempaa olisi jos osaisi aina sanottaa, kertoa ja pyytää ne asiat mitä tarvitsee, mutta tosielämän tilanteet eivät ole aina sitä mitä pitäisi. Tosin en tätä mihinkään vaihtaisi.

Päättäväisesti pohdiskeltuani minun vuoden itsekästä asiaani, jonka teen vain itselleni on ainakin kirjojen lukeminen tai enemmänkin kuuntelu. Tällä hetkellä olen ollut itsekäs lukemalla / kuuntelemalla:

  • Hakekaa kätilö, Jennifer Worth. Kannattaa lukea. Eipä tunnu nykysynnytykset enää niin kamalilta. 
  • Option B, Sheryl Sandberg. Jos olet menettänyt puolison tai lapsena isäsi saatat itkeä. Kertoo hienosti resilienssistä.
  • Becoming, Michelle Obama. Mielenkiintoinen kurkkaus kulissien taakse ja joskus vähän tylsä.
  • Lujasti Lempeä, Maaret Kallio. Hyvä, perus.
  • Fifty Shades of Gray, E. L. James. Parempi kuin odotin.
  • Kerralla valmista, David Allen. Ihana opus organisoinnin taidosta, meni muutama vinkki heti käyttöön. Versio jota luin oli ikivanha joten osittain ne teknologiset edistysaskeleet joita kirja tarjoili huvitti.
  • Syö oikein, sammuta tulehdus., Pirjo Saarnia. En enää mieti raaskinko ostaa marjoja kaupan pakasteesta vaan ne on nyt vakiolistalla.

Kommentit

Suositut tekstit