Iltaruokaa nälkäiselle

Olen löytänyt itselleni iltaruokailurutiinin. Päivän myötä tulee helposti syötyä lasten mukana, mutta annoskoko jää pieneksi sillä siinä vaiheessa kun oma annos on menossa oikeaan suuhun ovat lapset jo loppusuoralla. Kun pääsen puoleen väliin alkaa seurue laskeutumaan lattiatasolle ja naamat pitää pyyhkiä. Siinä vaiheessa toinen koirista (se ahneempi) käy helposti varastamassa lautaseltani jotain, jos en muista olla skarppi ja toisinaan en. Illalla on vuorotellen jollain nälkä tai nukutus ja siinä välissä linjat pysyvät muodossaan leivällä tai muulla hiilihydraatilla, mutta kun talo hiljenee niin vatsa antaa äänimerkin. On nälkä.

Jos on erilainen kuin minä niin varmasti jaksaa syödä samaa lämmitettynä vaikka kolmena päivänä peräkkäin tai sitten on yhtä hyvä kyllästyjä minun kanssani ja se ei vaan maistu. Ystäväni suositteli miso-keittoa. Olen ostanut marketista misotahnaa ja tehnyt siitä keittoa, mutta en ollut ymmärtänyt, että marketista ostettu miso ei ole ainoa laatuaan. Siitä on makuvalikoimaa vaikka millä mitalla! Löysin makean misotahnan ja siitä on tullut suosikkini. Harmi, että se oli marketin poistuva tuote, mutta enköhän löydä jotain vastaavaa vaikka Punnitse&Säästä liikkeestä. Mies ei misokokkailuihini koske, mutta havahduin itse siihen, että tätä samaa on jatkunut jo viikko tolkulla. Itse asiassa misotahnapussissa lukee avattu 11.11. eli melkein kuukausi sitten. Ihaninta tässä on, että keittoon voi laittaa vaikka mitä juureksia. Siis voin syödä periaatteessa samaa vaikka se ei ole samaa. Minun sisäinen kyllästyjäni kiittää.

Tämän hetken lempireseptini on kaksi porkkanaa, 3cm purjoa, kaaliraastetta sekä inkivääriraastetta ja loraus soijakastiketta makean misotahnan kanssa keittettynä. Hienointa tässä on se, että keitto valmistuu samalla kun kasvikset on pilkottu. Kun porkkanan silppuaa hienoksi pikkuiseksi kuutioksi ja heittää sen ensimmäisenä kiehumaan ja lopulta saa viimeiseksi inkivääriraasteen kiehumaan voi siltä seisomalta siirtyä ottamaan itselleen lautasen tykötarpeineen ja keitto valmis. Ottaisin teille mielelläni kuvan keitoksesta, mutta koska makea misotahnakeittoni on keltaiseen vivahtavaa, porkkanat oransseja, kaalin palat vihertäviä ja koko komeus turkoosissa lautasessa luulisitte, että syön jotain jo kerran vatsassa käynyttä. Mutta kuvitelkaa se valkoiselle lautaselle ja niin on hyvän näköistä.
Harjoitteleva valokuvaaja oppi kuvaamaan myös yläviistoon.


Kommentit

Sanna sanoi…
Ihanaa! Kuulostaapa hyvältä :)
vauvamaailmaan sanoi…
Suosittelen kokeilemaan!

Suositut tekstit