Suunnitelmat uusiksi

Hyvin suunniteltu "kesäloma" eli isyysloma on kokemassa perinteisen, yrittäjäperheelle tyypillisen, inflaation. Kun asiat eivät mene strömsöm lakien mukaan niin sitten ne menevät murphyn lakien mukaan. Ensi kesänä sitten ehkä uudestaan. Tai järjestyisiköhän ristiäisten aikoihin muutama ylimääräinen päivä. Jos ei järjesty tarjoan vieraille keksejä.

Epätoivo siitä että olenko minä henkilökohtaisesti ajamassa itseäni varhaisen perhetyön asiakkaaksi hankkiutumalla kolmen lapsen äidiksi tiukalla aikataululla (vanhin nyt 4v) vai onko tämä vain alle viikon vanhan äidin hormonien puhetta? Miten helkkarissa saan nuo veljet edes kerran päivässä ulos ja ruoat pöytään, pyykit pyörimään, koirat ulos, lelut paikoilleen, vauvan tissille, riidat ratkottua, univajeen nukuttua, omaa aikaa, parisuhdeaikaa ja mitä niitä nyt oli. Eikä yrittäjä tätä kiusaksi minulle tee. On vain asioita ja oikeuksia joita ei yrittäjille jaeta.

Ikkunassa kurkkii talitiainen. Siitä tulee hyvälle mielelle. Kattilassa porisee jo moneen kertaan keittyneet muusiperunat.  Asia jota ei synnytyslaitoksella kerrota: osta jauhoisia perunoita ne eivät liisteröidy vaikka keittäisit yli. Täytyy tehdä suunnitelma selvitymiseksi. Se sisältää ainakin Lidlistä valmismuusipussien ostamisen ja uudet värityskirjat sekä tarroja pojille. Päivään sisällytetään myös angrybirds pelihetki tai lasten ohjelmatauko sekä iltaan vaahtokylpy. Arki pitää saada arjeksi ja sekin tarvitsee suunnittelua. Hitto, me selvitään tästä kuitenkin ihan hyvin!

Tämän aamun imetysmuodissa on jo siirrytty aivan seuraavalle tasolle. Äidiltä löytyy jo kalsarien sijaan housut ja imetykseen suunniteltu imetyspaita.


Kommentit

Suositut tekstit