pikkuinsinööri mönkii

Meidän pikkutirppa mennä mönkii. Tänään hän löysi kaapista jauhopussin ja istahti ihmettelemään sitä. Ensimmäinen suht hallittu istumisyritys. Ei siinä kyllä kauaa mennyt kun oli kumollaan, mutta pysyi pystyssä pidempään kuin koskaan ennen. Kohta poika siis varmaankin istuu ihan oikeasti. Konttausta haetaan vielä, mutta ryömimisvaihde on jo tehokas.

Onkohan poikien sisään rakennettu pieni insonöörin alku? Poika hihkuu innosta kun näkee polkupyörän ja rattaiden renkaat on nuoltu muutamassa hujauksessa kun ne muistuu mieleen. Kaikki lelut missä on pyörät on ihan pop. Pinsettiote tekee tuloaan ja siitä todisteena on pieniä mustelmia ja riipuja äidin rintakehässä. Söpöä ja inhottavaa samaan aikaan. Pinsettiotteella saa myös lelujen pyörät pyörimään. Siinä ihmetellessä menee helposti muutama tovi. Ja ehkä eniten itsestään selvää on kaiken lattialla olevan pienen napsiminen suuhun. Tänään kävi pala sammalta jo huulilla, mutta olin vielä nopeampi. Aikamoiset haukan taidot täytyy äidillä olla.

Mutta voi hellan lettas kun näin kaksi uutta tyyppiä, jotka olivat kahden päivän ikäisiä. Onko meidän tirppis ollut niin pieni? Olenko minä joskus todella synnyttänyt ja ollut raskaana? Tällä hetkellä voisin hankki lapsia vaikka tusinan. On ne vaan niin ihmeellisiä vaikka meidän poika ei ole edes (muistaakseni) koskaan nukkunut kokonaista yötä ja mm. täänän heräsimme 5.38 aamupuurolle. Väsytti vietävästi. Ensimmäiset päikkärit nukuttiin ennen seiskaa, mutta niitäkään ei tuntia pidempään. Suunnilleen kuuden tunnin yöunilla ja useilla herätyksillä höystettynä alkoi päiväni. Eikä tässä ole tullut nukuttua kuin ne yhdet vajaan tunnin aamulevot ja sen jälkeen on jo kävelty neljä kilometriä, nähty uutta elämää, syöty munkkia ja ruokaa, siivoiltu, järjestelty, käyty pissapussit hakemassa ja kas taas on ilta ja se päivän paras hetki kun saa nukahtaa.

Huomenna siis luvassa pissapusiin pissaamista ja pissanäytteen toimittamista neuvolaan. Pojan pissa haisi niin pahalle, että molemmat ollaan miehen kanssa hämäännytty luulemaan sitä kakkaksi. Kuumetta ei ole ja iloinen on kaveri, mutta ihana neuvolantäti suositteli tarkistusta. Toivottavasti kaikki on kunnossa eikä mitään tulehduksia löydy. Niin ja tiedoksi kaikille, että se pissapussi on todella pussi joka on steriili ja siinä on pieni reikä pienen miehen vehkeelle ja teippiosa sitä varten, että pussi pysyy paikallaan. Sitten vaan odotellaan pissat ja kerätään talteen. Ihme keksintö :D

Kommentit

Suositut tekstit