Paluu omaan kehoon

Luulisin, että kaikki synnyttäneet tietävät sen tunteen kun vauva on maailmassa ja vatsalihakset ovat löystyneet ja siirtyneet sivuille mahan kasvaessa. Keskivartalo ja sen lihaksisto tuntuu sekä on samalla hyvin hauras ja voimaton. Ainakin itsestä tuntui synnytyksen jälkeen siltä. Fysioterapeutti kuntoutti selkäni ja nyt uskaltauduin kuntosalille. Urheiluhiki, ihanaa! Haaveilen päivisin kuntosalilla käynneistä. Jos logistiikka onnistuu niin ostan kymppikortin Hanhivaaralle. Yksi kysymysmerkki on tietysti raha, mutta toivon, että lomarahoista jäisi vähän omaan kuntoiluu. Vakituisessa työsuhteessa olevan etuna on lomarahan kertyminen äitiyslomalla. Tuntuu uskomattomalta, että sellainen on järjestetty ja samalla se tuntuu myös järjettömältä, että työnantaja joutuu sellaisen maksamaan vaikka minä hoidan lastani kotona enkä tee mitään työpaikkani eteen, mutta olen tyytyväinen ja otan rahan vastaan.

Eikä siinä vielä kaikki. Kuntosalilla oli avoimet ovet. Paikalla oli kehonkoostumusmittausta ja kuulkaa tulos on laiha ja lihaksikas. Metabolinen ikäni on 14. Koneet ovat lahjomattomia... Oho! En ole käynyt vaa'alla viikkoihin tai kuukausiin, enkä hikikuntoillut. Sen sijaan olen alkanut taas laittamaan ruokaa ja säntäillyt pojan perässä. Kehollinen olo on ollut niin normaali etten oikeastaan ole enää ajatellut itseäni raihnaisena. Kuntosalilla ainoastaan ristikkäisten vatsalihasten tekeminen tuotti lihaksistoon velmun olon. Eli niiden kanssa täytyy olla vieläkin varovainen.

Nyt saatte lihaksikkaan ja laihan äidin päivällismenun tältä viikonlopulta:

lauantaina:
Piparjuurella, sitruunamehulla, oliviiöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettu lohi uunissa kerman kanssa sekä porkkanat, pari valkosipulin kynttä halkaistuna siinä samassa uunivuoassa lohen vieressä. 30 min ja 200 astetta.
Keitetyt pensaspavut ja voinokare
Vihreäsalaatti balsamico, sitruunamehu, öljy, suola, pippuri, sokeri kastikkeessa.
Ruokalusikallinen smetanaa valmiin annoksen päälle.

Sunnuntaina:
Keitettyä kotimaista maissia
Nopsaan keitettyjä pensaspapuja, jotka paistettiin voissa valkosipulisilpun ja chilin kanssa kuumalla panulla nopeasti.
Kunnon tujaus raejuustoa, loraus rypsiöljyä ja ripaus pippuria.

Imetyksen hiipumisen kunniaksi lasillinen Laitilan Oiva-skumppaa. Aijettäonniin herkullista!!

kun syö hyvin niin jaksaa

Kommentit

Suositut tekstit