äitiyden turhat tavarat

Olen itselleni väittänyt, että en muutu vaikka saisin lapsia, ehkä kasvan järkevämmäksi aikuiseksi, mutta oman itseyden yht'äkkinen muutos, sehän olisi pelottavaa. En nyt tiedä muutuinko ihoni alla mihinkään suuntaan, mutta ympärilläni olevat tavarat ja ihmiset ovat saaneet aivan uusia merkityksiä.

Keskustelin tässä äitikollegan kanssa hiuksista. Olin palmikoinut oman pääni letille, jotta erittäin hapsottavat kellahtaneet kutrit, jotka ovat viimeksi olleet muodossa joskus alkukesästä eivät näyttäisi siltä miltä ne oikeasti näyttävät. Hän kehui kampaustani. Kerroin sen taustat. Päädyimme keskustelemaan hoitoaineesta ja siitä kuinka se on tällä hetkellä turhake. Ei ole oikein aikaa käydä suihkussa. Tai aikaahan on tasan siihen mihin haluaa, mutta suihkussa seisominen niin pitkään että hoitoaineen levittämisestä olisi jotain hyötyä on sama kuin hukkaisi kallisarvoista aikaa jota ei ole koskaan tarpeeksi pienten lasten perheessä. Niinpä loppuneen hoitoaineen tilalle ei tule ostettua uutta. Uudessa kodissamme on kaiken lisäksi veden säästöä edistävä lämmitysjärjestelmä. Suihkuhuoneessa on ilman saunaa vähän reilut 10 astetta lämpöä. Itse suihkusta tulee hetken aikaa aivan liian kuumaa vettä jonka jälkeen vesi on vähän alle ruumiinlämpöistä. Sitä tulee oltua tasan sen aikaa pesulla kun on tarve ja lopuksi tutisevana kääriydyttyä siihen yhtä koleaan kylpytakkiin kuin on huonekin. Eräänä viikkona huomasin perjantaina, että olin viimeksi käynyt suihkussa maanantaina. Hiukset kyllä tuntuvat tottuvan pidempään pesuväliin ja kuivashampoo on keksitty juuri näihin päiviin.

Olen myös huomannut, että jo ensimmäisen lapsen saatuani meikkieni kestävän tavallista pidempään. Ennen ripsiväriä tuli tuherrettua silmään joka päivä, nyt ehkä joskus spesiaalina hetkenä. Kun olen katsellut näitä meikkaamattomia äitinaamoja ja näen, kaupassa tai muualla, meikattuja niin täytyy sanoa, että meikkaamaton iho on lähtökohtaisesti kauniimpi. Harvoin ihmiset ovat panostaneet pärstänsä paklaukseen niin, että jälki olisi todella luonnollisen heleä ja tasainen. Helposti naama näyttää vähän väärän väriseltä ja liian mattaiselta. Vanhemmilla naisilla osa väristä on valunut ryppyihin. Sitä tuleekin miettineeksi, että olisiko parempi kehottaa ihmisiä lähtemään ilman meikkiä kuin yllyttää sipaisemaan marketin purkista jotain värilitkua poskiin. Kyllä se meikki saattaa näyttää hyvältä idealta vielä aamulla juuri laitettuna, mutta pitkin päivää se sitten vaeltelee, rasvoittuu, rapisee ja muuttuu vähän kulahtaneeksi. Ja sitten meikeissä on vielä se illalla pesemisen vaiva. Jos muutenkin haluaa päästä nukkumaan heti kun on mahdollista niin miksi vielä käyttää yhtään aikaa silmäripsien puhdistukseen.

Me elelimme sujuvasti täällä kolme kuukautta ilman kokovartalopeiliä. Kuka peiliä tarvitsee ja mihin kun tärkeysjärjestys on saada kaikille ruokaa, unta ja puhtaat vaatteet. Kyllähän minä nyt suunnilleen tiedän miltä näytän kun puen vaatteet päälle. Olenhan sovittanut vaatteita joskus ylleni ihan peilin kanssa. En kaivannut koko peiliä ennen kuin pidin lastenvaatekutsut ja tarvitsimme kotiimme "sovituskopin".

Yleisrasva, mikä ihana tuote. Se käy kaikkeen kuivaan kohtaan ihossa. Sen kaveri Bebanthen ratkaisee suuremmat rohtumat, nirhaumat ja kipeät kohdat. Mitään balansoivia, kosteuttavia, heleyttäviä, kiinteyttäviä ei tule tarvittua. Se on tärkeää, että se toimii ja mahdollisimman helposti. Mielellään pumppupullosta ja isossa pakkauksessa. On hyvä mieli kun naamaa ei kiristä pakkasella tai sen jälkeen.

Nyt on taas peili seinällä, puuteri loppui eilen, ripsiväri pysyy silmissä jos muistaa olla hieromatta ja hoitoaine tuntuu kestävän tavallista pidempään purkissa. Sitten nukkumaan.

Oman kodin viihtyisäksi tekeminen ei ole turhaa.

Kommentit

Suositut tekstit