korvatulehdukset tulevat öisin

Niinpä ne taas alkoivat. Voihan tämä jäädä yhteen kertaan, mutta epäilen. Pikkuveli ei ottanut nukkuakseen ennen puolta yötä. Seuraava herätys oli kello 3.00 aamulla isoveljen toimesta ja sitä ennen tietysti imetys eli 2h unet yhdellä herätyksellä.  Ennen kello kolmea oli pissahätä, jano, räkää, yskimistä, jotain jorinaa ja lopulta sattuu korvaan ilmoitus. Tämä oli jo tällä viikolla toinen kello kolmen aamu. Ei yhtään naurattanut. Pikkuveli ei päässyt ihan samaan moodiin ja sippasi nyt illalla erittäin aikaisin. Meillä on siis huomenna odotettavissa taas aikainen aamu. Mies lähtee töihin ennen kuutta ollakseen paikalle kello kuusi. Kauhuskenario on, että me heräämme samaan aikaan.

Apteekissa sitten saattoi mennä överiksi. Kotona on Panadolia kuumeen alennukseen niinkuin varmaan jokaisessa suomalaisessa pikkulapsiperheessä, mutta burana on tuonut (tai saattaa se olla ollut jo pidempäänkin, mistä minä tiedän kun en missään apteekeissa juuri käy) markkinoille oman kuumeen alennukseen soveltuvan mikstuuransa alkaen 3kk. Halleluja, se käy meillä käytännössä jo kaikille! Siispä antibioottien jälkeen harhailin osastolle lapset, kauhoin Relatippoja, kipulääkettä ja suolatippojen ferrarin: Physiomer Baby. Oli lähellä etten ostanut vielä otsakuumemittaria. Se ei vaan yksinkertaisesti mahtunut enää käsiini kun kannoin räkää valuvaa bablattavaa kaksivuotiasta "äiti mikä tämä on" ja "otetaan tuo" sylissäni. Siis ajatelkaa kuumeen mittaus otsalta. Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta. Meillä kuumeenmittaukseen käytetään mittaria vain jos on ihan pakko eli silloin jos on syytä lähteä lääkäriin ja pitää varautua siihen kysymykseen kuinka paljon lapsella on kuumetta. Muuten mittarina toimii käsi otsalla. Siihen pisteeseen, että kuumemittari piippaa olevansa valmis menee ihan hirvesti aikaa lasten kanssa ja usein koko operaatio sisältää huutoa ja mittaus onnistuu vasta toisella tai kolmannella yrittämällä.

Rehellinen heräteostos oli ne "suolatipat". Niitä meillä on jo kaksi pientä pulloa ja ainakin tässä huushollissa niiden kulutus on maltillista, mutta markkinamiehet ilmoittivat pakkauksessa, että tätä on helppo annostella. Suolatipat, no problem periaatteessa, mutta joko lapsi osaa rimpuilla niin, että ne valuvat silmiin tai sitten niitä tihrustetaan yöllä järjettömyyden vallassa pienen pieniin sieraimiin aivan samalla osumisprosentilla. Se tippa tulee niinkuin tipat nyt yleensä tulee, odottelemalla pullo alas suin kevyessä otteessa, mutta odottele nyt siinä sitten kun toinen rimpuilee kuin mielipuoli. Ja kukapa nyt suolaa silmiinsä haluaa. Jo muutenkin epämukava tilanne ja äiti suolaa silmät niin arvaahan sen huudon määrän. Kah, tämä uusi sumuttimella varustettu "itsestään" annosteleva paineistettu (kokeilkaa joskus laittaa viisi suolatippaa lapsen sieraimeen tai kahteen... ), recommenden by Peadiatrians, hygieeninen ja aktiivisesti ehkäisevä nenäsuihke TOIMII! Pidä lapsi paikoillaa, törkkää suutin nenään (hellävaroen tietysti) ja siellä on eikä silmään mene. Molemmat räkänokat olivat silmät selkosen selällään kun kidutus oli niin nopeasti ohi. Tähän pienempään räkänokkaan se näytti tehoavan niin että vihdoinkin se paksu vihreä toukka päätti tulla kokonaan ulos ja kahden viikon pärskintä loppui. Melkeinpä sanoisin, että tämä voittaa jo Nenäfridan yhden käyttökokemuksen perusteella. Saattaapa olla, että käyn ostamassa myös meille aikuisille ihan oman suolasuihkeen vastaisuuden varalle kun niitä oli omaa sorttia isommillekin ihmisille.

Tätä pakettiin sinne babyshowereihin, vauvakutsuille tai millä nimellä nyt sitä sitten haluaa kutsua uuden äidin hemmottelua. Tämä hemmottelee sitten kun tosi on kyseessä ;)

Kommentit

Suositut tekstit