Joulu on tärkeä juhla

Onko joululahjat ostettu? Ei. Olenko jouluihminen? En. Pidänkö joulusta? Kyllä. Mikä tuo joulun? Lapset.

Meidän pihalla olevat industrial tyyppiset metalliset koristeet ovat öljysäiliön palasia. Siis valtavat möhkäleet teräviä kulmia ja ruostuvaa metallia portin tällä ja tuolla puolen. Tavara painaa kuin synti ja sen siirtämiseen tarvitaan aikaa, voimaa sekä peräkärry. Kokonaisuus muistuttaa enemmän kaatopaikkaa kuin joulusta lapsiperheen pihaa. Jouluvaloja on meillä yhdet ja talossa on kaikki neljä joulukoristetta paikoillaan. Askarreltiin lasten kanssa merkkailevan uroskoiran talouteen sopiva joulukuusi. Isoveli nimesi sen palikkakuuseksi. Kuusi on koottu rullapapaperista ja teipattu seinään. Lapset maalasivat siihen joulukoristeet. Meillä oli hauskaa sitä askarrellessa! Siitä tuli hieno, mutta nyt sen edessä on sohva, joka on taas miehen siskon peruja. Askarrellaan varmaan sitten toinenkin kuusi.

Hain kaupasta joulukalenteritarvikkeet. Ostin kaikkea pientä mitä puuttuu eli lähinnä askartelutarvikkeita, kyniä, tarroja, korttipohjia, molemmille samanlaiset pallot jotain hassuttelu juttuja, suklaalevyn ja pienet rasiat. Joulukalenteri siis koostuu joko tavarasta tai suklaapalasta tai jostain koko perheen yhteisestä tekemisestä, mutta ei ole kaupan valmiiksi täyttämä eikä sitä edes varsinaisesti ole olemassa, mutta lapset olivat ihan pähkinöinä kun saivat tänään pienessä rasiassa suklaapalat. Tämä tuo huojennuksen jouluihmisettömyyteeni. Joulu on tärkeä, ihana juhla, mutta sen osta tätä, koristele sitä, hanki lahjoja sata ja törsäätörsää-halpaahalpaa saa minut niin hirveän huonolle tuulelle. Jos joku vuosi ostaisi lahjat niin ajoissa, ettei tarvitsisi mennä kauppaan ollenkaan joulukuussa niin helpottaisiko se?

Joulun pointti on ihmetellä armoa joka jaettiin reilut 2000 vuotta sitten ja olla yhdessä kiireettömästi, antaa lahja rakkaudella ja nauttia on vaan niin paljon tärkeämpää kuin lanttulaatikon koostumus ja kinkun rasvaprosentti. Miksi ihmeessä joulua pitää suorittaa? Ehkä minäkin opin joulun tavoille vielä joku joulu.

Tuleva valokuvaajan alku kuvaa meillä kaikkien varpaita ja lattiaa.

Kommentit

Suositut tekstit