kotivanukasta, nam!

Kun nyt kerran tässä ollaan kotiäitinä niin miksipä ei alkaisi tekemään vanukasta. Olen haaveillut suuresta kulhollisesta vanukasta, mutta aina niitä saa vaan sellaisina pieninä purkkeina, jotka ei ole ihan halpoja. Onneksi on naapuri, joka surffasi ohjeen ja kokeili sitä ennen minua. Olen kärsimätön leipoja ja mielestäni tämä vanukas kuuluu leivontaan, joten naapuri saapui vanukastarpeiden kanssa meidän keittiöön ja hoiti kannustamisen, ohjeen lukemisen sekä ennen kaikkea vauvanviihdyttämisen. Tämä ohje on niin hyvä, että suosittelen kaikille vanukkaan ystäville. Valmista tulee ehkä vartissa tms. En omaan tapaani katsonut kelloa kuinka kauan siinä meni, mutta on se sen väärtti saada iso kulhollinen erittäin hyvää suklaavanukasta. En tiedä mistä se ohje on, mutta minä nimeän sen naapurin vanukkaaksi.

Naapurin vanukas
1dl ruskeaa sokeria (me käytettiin fariinisokeria)
3rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta (ihan kukkurallisia laitettiin)
4rkl maissitärkkelystä
1/8 tl suolaa
6,5dl maitoa (ei haittaa vaikka laittais 7dl)
2rkl voita (kyllä!!)
1tl vaniljasokeria (ohjeessa lukee vaniljauute)

Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe, maissitärkkelys ja suola (itse sekottaisin suolan mukaan vasta loppuvaiheessa niin ei maito pala niin helposti pohjaan). Sekoita joukkoon maito. Lämmitä keskilämmöllä kiehuvaksi ja keitä koko ajan sekoittaen kunnes seos on mielestäsi sopivan paksua. Ota kattila levyltä ja sekota joukkoon vanilja ja voi. Tarjoa lämpimänä tai jäähdytä jääkaapissa jälkiruokakulhoissa ennen tarjoilua.

Ei oo kuvaa tarjottavana, koska söin kaiken. Kaloreita ei kannata laskea, niitä on paljon. Tämä on niin helppoa, että tätä teen uudestaankin.

tässä kulhossa se vanukas oli

Niin ja saako vähän avautua?! Avaudun silti. Olen ollut itsekehittelemälläni mediapaastolla, joka on sisältänyt turhan surffailun poistamista päiväjärjestyksestä ja voi kuinka helpottavaa. Olen jo ajatellut kokonaan facebookin kieltämistä itseltäni. On älyttömän vapauttavaa olla lukematta mitä kaikkea ihmiset tekevät päivän aikana kun niillä on lapsia tai ei lapsia. Ei tule sellaisia turhia stressejä vaikka ikkunan pesusta, siivouksesta, leipomisesta, lastenhoidosta, kulttuurin näkemisestä, shoppailusta ja vaikka mistä. Oma elämä, paras elämä :D

Kommentit

Suositut tekstit