ruokaa rippeistä

Jääkaappiin jää joskus ruokaa, joka meinaa unohtua. Nyt löysin perunoiden takaa eli vihanneslaatikosta (miksi?) juustoraastetta. Ylähyllyllä notkui aurinkokuvattuja tomaatteja öljyssä ihan muutama kappale ja oliivipurkki oli kumollaan viiden yksinäisen oliivinsa kanssa. Onneksi poika löysi kirjahyllystä vähän reilu vuoden vanhan ruoka&matka lehden. Sitä luettiin yhdessä ja ihmeteltiin ja kappas ei turhaan... Meillä oli kaapissa gourmet ainekset focamuffinsseille. Jos jollain teistä on samat aineet homehtumassa jääkaapissa ja vähän muuta niin tässä ohje:

Focamuffinsit 12 kpl:
2 kananmunaa
2dl maitoa
100g voisulaa
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl suolaa (laitoin vähän vähemmän kun oliiveista tulee jo suolaa)
2dl juustoraastetta
mustapippuria myllystä (oli auttava pieni leipuri, joten tämä unohtui meidän reseptistä, ei ollut maailman loppu)
0,5dl oliiviöljyä

täyte:
3rkl aurinkokuivattuja tomaatteja paloina
2rkl mustia kalamataoliiveja (meillä oli vihreitä, eikä mitään hajua mitä oliivilaatua olivat)
4 rapeaksi paistettua pekonisiivua (tämä skipattiin, koska pekonia ei ollut jääkaapissa)
rosmariinia
kuivattua sipulia

1. vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon maito ja voisula. Yhdistä kuivat aineet ja mausteet. Lisää kuiva-aineet ja juustoraaste munaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

2. Hienonna tomaatit, oliivit, pekonit, rosmariinit ja sipulilastut tarvittaessa. Sekoita täytteen ainekset taikinaan.

3. Täytä muffinsivuoat taikinalla, rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele lorauksella oliiviöljyä. Paista 225 asteessa n.20min.

Tuoksu ja maku, herkullisia molemmat!

Tästä jäi jotain kuvattavaa. En kerralla jaksanut 12 kappaletta. Ja näitä kehtaisi tarjota vaikka vieraille.

Kommentit

Suositut tekstit