kusinen kirja

Lainasin ystävältäni kirjan. Kirja on Eve Hietamiehen Tarhapäivä. Tämä teos ei jää yhtään jalkoihin aikaisemman Eve Hietamiehen Yösyöttökirjan kanssa. On ehkä jopa inan parempi. Yritin pidätellä lukiessani naurua kun mies nukkui vieressä, turhaan. Yritin lukea monesti vain yhden kappaleen illalla, luin monesti viimeistä kertaa tämän yhden luvun vaan ja ehkä vielä yhden... Siinä on arkea sellaisena kun se on, tavallisena. Niin reaistista tekstiä, vaikka meidän elämän päähenkilö ei ole täyttänyt vielä viittä vuotta yhtäläisyyksiä elämän kulkuun silti löytyy.

Kusisen kirjasta teki meidän taapero. Poika paineli alakerrassa suihkun raikkaana munasillaan ja ilosta soikeana. Olin repinyt lakanat pedistä ja laittanut vähän joulupyykkiä. Kirja oli jo luettuna hyvässä tallessa sängyn vieressä. Tyyppi kyykki sängyn vieressä ja näytti niin keskittyneeltä, että menin katsomaan ettei tee tuhojaan. Kun pääsin vierelle kuului iloinen lausahdus: "kakka!". Meillä kakka ja pissa ovat vielä saman nimen alla. Komeassa kaaressa suihkusi ja sen lainakirjan päälle, ei oman pokkarin. Taisin sanoa jotain, että mitä ihmettä oikein teet ja tyyppi katsoi minuun. Lakkasi hetkeksi pissaamaasta. Katsoi takaisin kirjaan ja pissasi loput tarpeensa. Onneksi kirja ei ollut auki ja lorotus osui lähinnä kannen nurkkaan, mutta nyt kyllä lähdetään ostamaan korvaava teos. Harmittaa, mutta enimmäkseen huvittaa. Minkä sille voi kun tuo kerkiää kaikkialle ja saa tuhoa aikaan tarvittaessa vain katseellaan. Kirjan lainannut (äiti itsekin) oli ottanut ne muoviset kannet pois kovakantisesta kirjastaan, ettei taapero rypistele. Seuraavaksi saadaan kirjat minigrip pusseissa :D tai jos ei saada niin itse pussitan tai kelmutan.

Jos oma uni on jäänyt kortille liian hyvän ja lopulta kusisen kirjan kanssa niin nyt kaduttaa etten nukkunut varastoon vaan valvoin niiden "vielä vähän luen" ajatusten kanssa. Taaperolla on yskä. Viime yö nukuttiin samassa sängyssä vierekkäin tai aikuiset 20cm reunasta ja poika poikittain keskellä  heräillen vähän väliä köhimään. Ei ole kuumetta, ei  korvat särje, ei tule hammasta, mutta yskittää yöllä. Ei ole tarttunut eikä näytä tarttuvan tai mistä minä tiedän, mutta me ollaan oltu terveitä vaikkakin vähäunisia syystä tai toisesta.

Pulkkakausi on sentää aloitettu joululahjapulkalla ja siistillä toppavarustuksella.

Kommentit

Suositut tekstit