lapsen ruokahalu

Hämmästelen tässä edelleen miten rohkea maistaja meidän poika on. Kamalassa nälkätilassa käänsin Lidlin juustohyllyltä ostoskärryyn sinihomejuustoa (rohkean kokoinen pala), ranskalaista valkohomejuustoa, juustoraastetta ja salamia. Patonki oli jo tässä vaiheessa kärryissä. Ostin myös järkeviä lapsiperheen ostoksia kuten jogurttia, pakasteherneitä, Piltin soseita, kasviksia ja proteiineja eli kanaa jne. Sekä järjettömiä säilykkeitä kuten artisokan sydämiä ja paahdettuja paprikoita (kyllä, niitäkin saa purkista ja maksaa kuulkaa paljon enemmän kuin tuoreista itse paahdetut!!) ja halpoja oliiveja. Nälkäisenä ja suunnittelemattomalla mielellä ei saa mennä kauppaan, tiedetään!

Iltapuurolla en millään voinut hillitä himojani vaan kasasin homeiset juustot pöydälle ja patongin palat viereen. Arvaahan sen jo tyhmempikin, että pojan puuro muuttui samassa täysin mielenkiinnottomaksi. Siinä se sitten ä-ä-äää halusi juustosta palasia ja syöttää vähän ohimennen salamia koirille (kelpas niillekin). Vähän aikaa juustot pyöri suussa ja sitten tulivat hieman hämmästyneen ilmeen kanssa ulos. Patonkia meni kaupaksi puuron verran eli ihan sopivasti.

Tänään pojalle maistui pizzataikinasta kikkare sekä lasagne. Ihmettelen miten tyyppi vetelee sellerit (oma inhokkini ainakin täysi-ikäisyyteen asti) ja mausteiset asiat ihan mukisematta. Hämmästyin kun muusi jäi kakkoseksi ja wokkaamani kaalisuikaleet soijakastikkeessa nuudeleilla upposivat kitaan kuin mikäkin. Kannustan kaikkia äitejä tarjoamaan lapselle oikean makuista ruokaa. Tulee samalla syötyä itse kunnolla ja lapsikin oppii makuja. Ekalla kerralla maistaminen on huvittavaa sillä lapsen ilme voi olla mitä tahansa huvittuneen ja kauhistuneen välillä, mutta poitti tietysti on tarjota asioita useamman kerran maistettavaksi eri päivinä. Olen myös nyt ottanut tavaksi unohtaa koko välipalahysterian (helpottaa elämää kummasti) ja tarjoan pojalle jälkkärin. Toimii ainakin meillä ja ainakin nyt. Voin olla taas erimieltä jossain vaiheessa :D siis sanani syön jos on tarve.

Päivän ruuat meillä:
Aamupuuro + hedelmä(sose) 8.30
Lounas + jälkkäri 12.00
Päivällinen + jälkkäri 16.30
Iltapuuro + hedelmäsose 19.00

Jossain välissä hedelmä, jos näyttää elämä siltä ;)

Kommentit

Suositut tekstit