kuukausi laskettuun aikaan

Tasan kuukauden päästä laskennallisesti olen synnyttävä. Ei olla muutettu mihinkään täältä vielä. Taapero oli ensimmäistä kertaa elämässään mummon vahtivan silmän alla niin, että me olimme kahdestaan (sekä tämä portable baby) konsetissa. Tänään taapero oppi uimaan käsipohjaa "samanlaisilla" kellukkeilla kuin Pipsa Possulla on. Ja voi miten sitä selitettiin koko ajan, että Pipsapossulla on kellukkeet kun menee uimaan ja Pipsan isä puhaltaa ne, riippumatta siitä oliko kellukkeet päällä vai väliaikaisesti poissa kun syötiin tms. Kauheasti tapahtumia yhdelle viikonlopulle.

Aloitetaan siitä, että mummo onnistui lukitsemaan itsensä ulos meidän huushollista ja jättämään lapsen sisälle kun haki pihalta jotain. Naapurista löytyi murtautumisapuja eikä ikkunaa tarvinnut rikkoa. Olin vain huvittunut, mutta miten sitä maalla avoimin ovin asuva mummo nyt voisi olla maailman tarkin näissä oven lukitsemisissa. Meitä hemmoteltiin konsertissa aivan älyttömän hienolla spektaakkelilla. Liput kustansi pojan kummisetä ja kummisedän lisäksi meillä oli seurana toinen kotoa "karannut" äiti. Eli me keskustelimme naiseudesta, raskaudesta, äitiydestä, parisuhdehelvetin selviämisestä ensimmäisen vuoden lapsiajan jälkeen, rakentamisen yhdistämisestä parisuhteeseen ja yrittäjämiesten naisena olemisesta. Kummisetä ja mieheni välillä loivat katseita sekä siirtyivät keskustelemaan urheilusta kun meillä mentiin tasolla opiaatit synnytyksen vauhdittajana. Mihin sitä omaa arkeaan piilottaisi kun ei edes televisiota ehdi katsomaan, elokuvat on jossain hamassa tulevaisuudessa, harrastukset... mitkä harrastukset, omaa-aikaa ei kauheasti ole ja tämä raskaus nyt väsyttää vähän vielä extrana. Seurueestamme kolme neljästä haukotteli, koska konsertti oli muuhun aikaan kuin normaali viimeistään yhdeltätoista raatona sängyssä. Muse kyllä revitteli parastaan ja kymmenen vuoden odotuksen jälkeen olo on erittäin palkittu. Tuleville äideille ja isille tiedoksi: valitkaa kummisedät ja tädit tarkkaan sellaisiksi, jotka oikeasti haluavat myös olla kummeja. Tuleviksi kummeiksi ryhtyville tiedoksi: kummeudesta kannattaa kieltäytyä, jos se tuntuu taakalta, se on näet kohteliaisuus eikä pettäminen kun on rehellinen. Meillä on liian hyvät kummit pojalla ja tälle tulevalle ei ole edes mietitty valmiiksi oikein mitään vaihtoehtoja. Ehtiihän sitä vielä kastepäivänäkin, viimeistään.

Kaiken huippu: mummo suostui myös toiste hoitamaan taaperoa! Nyt meidän tarvitsee vielä hankkia televisio, että mummo saa ukkinsa seuraksi. Elämäni ensimmäinen hyvä syy hankkia televisio.

Iloinen käsipohjauimari, joka ei todellakaan ollut yhtä hyvän tuulinen iltaisella.

Kommentit

Suositut tekstit