ihanaa ja kamalaa

Tänään oli ihana ja kamala päivä. Kamala ehkä eniten omasta syystä (oli nälkä, enkä syönyt ajoissa). Vauvavapaata 3,5h parturikampaamo Headlinessä hiusmallina. En tiedä mitä kaikkia ylisanoja käyttäisinkään siihen, että lempikampaajani uhraa hiuksilleni ja päänahalleni niin pitkän ajan. Kukkaroa kiristi ainoastaan muotoilutuotteet. Nyt uskaltaa taas föönata täysillä kun löytyy kuumasuojaa. Poika ei ollut lopputuloksesta ihmeissään vaikka kokeilikin vain yhdellä sormella blondattua trendimamaa. Hyvä mieli, erittäin hyvä mieli!

Mukavaa oli, että yrittäjä riipaisi päivästään pojalleen 3,5h yhteisen hetken. Olivat syöneet jäätelöä ja croisantteja vaikka toivoin kunnon lounaan tarjoamista. Kiskaisin asiasta herneet ja sain herneen kaivettua ulos vasta illalla. Helpotti HETI kun sain sanottua. Poika on tänään elellyt croisanttien ja jäätelön lisäksi pastalla ja puolikkaalla kananmunalla sekä illalla äidin ja isän wokilla. Taas tuo sintti yllätti maullaan. Ajattelin ettei se syö wokattua curryä, mutta niin vaan meni kanat kot-kot ja nuudelisuikaleet. Eli ihan turhaan vetäisin ne lounasherneet nenääni. Ei se elänytkään pelkällä herkulla koko päivää. Ja me selvittiin vain pienellä kiukulla liian myöhäisestä kauppareissusta nälkäisenä ja vielä tein kaiken päätteeksi sen wokin (siitä annan itselleni erinomaiset äitipisteet). Sanoisin, että plussan puolelle jää tämä päivä kaikessa säätämisessään.

Koska wokki oli älyttömän herkullista jaan ohjeen kanssanne. Määrät on vähän sinne päin, en koskaan mittaile tarkkaan.

Maustamatonta broileria (en tykkää suikaleista niin meillä oli fileepihviä jonka suikaloin itse)
Pari porkkanaa suikaleina
Kiinankaalin puolikas reippaina suikaleina
Herkkusieniä (löytyi vain tökistä, mutta tuoreet on takuulla parempia)
Yksi valkosipulin kynsi
Tuoretta inkivääriä hienona silppuna (vaan ihan vähän, jos olette raskaana :))
Soijakastiketta loraus
Lime mehua muutama tippa
Vajaa 1tl thai red curry paste (santa maria)
Rypsiöljyä
Hippunen suolaa
Täysjyvä nuudeleita

Keita nuudelit samalla kun teet wokin. Pilko pilkottavat. Laita öljy kuumenemaan pannulle. Lisää kuumaan öljyyn tahna ja sekoita se sinne. Lisää inkivääri, valkosipuli ja porkkanat, kuumenna niitä hetki. Laita broileri ja paista se lähelle kypsää. Lisää kiinankaali sekä herkkusienet ja pidä pannu kuumalla niin kiinankaali jää vähän rapsakaksi. Ennen kuin kaikki on totaalisen kypsää laita soijakastiketta ja limemehua sekoita. Lopuksi lisää nuudelit ja voit vielä hetken paistaa, mutta älä kauaa. Koko paistamiseen menee n.10-15min eli asioita heitellään pannuun aika tiuhaan tahtiin, mutta kaikkea ei kannata kerralla survaista tai sitten tulee sellainen koulunkeittiön limawokki.

Hyvää oli ja kuvaa en saanut kun nälkä oli niin kova, mutta korvataan se lumiukkoa vauhdilla halaavalla taaperolla.

On niin kiire katsomaan mitä se äiti kuvaa ettei tarkaa otosta vaan saa.

Kommentit

Suositut tekstit