koneet on pop!

Onneksi äitiys ei ole pelkkää kitumista ja arjessa rypemistä. Poika saa mitä ihanampia oivalluksia! Teimme tänään pizzaa. Olin itse äiti-järkevä ja tein pizzapohjan valmiiksi jääkaappiin kohoamaan päiväunien ajaksi. Meillä nyt on sellainen tahti elämässä, että nukun myös itse silloin kuin poika nukkuu. Tämä uusin kasvava vauvamaha on tuonut uskomattoman väsymyksen.

Mitään ruokaa, leivontaa tai muuta keittiöaskaretta ei voi suorittaa ilman apuria. Jos en ymmärrä niin hän tuuppaa tuolin viereen ja kiipeää vierelle (yleensä siihen huonoimpaan mahdolliseen hetkeen) säätämään. Parempi siis miettiä etukäteen mitä tehdään ja mihin väliin suunnittelen vihannesten tms. leikkuuoperaation. Ainakin tähän asti toimiva toiminto on siirtää poika "tiskaamaan" siksi aikaa kun leikkelen. Vähän vaahtoa, tiskiharja ja särkymättömiä astioita ja tarmokas taapero tykkää.

Pizzapohjan ehdin preppaamaan siihen pisteeseen (osittain salaa), että päästään sekoittamaan jauhoja. Olisittepa kuulleet sen pärinän ja murinan mitä puuhaarukka tuotti. Ihan kuin olisin omistanut monitoimikoneen tai olihan minulla monitoimikone merkkiä Taapero 1,4v. Kun vaivasin taikinaa niin kone auttavasti tökki menemään myös siinä vaiheessa. Lopulta taputeltiin tuotos ja laitettiin jääkaappiin.  Ilo jatkui pyykinpesulla. Kun pyykkikone piippaa loppumista jää taaperolla leikki kuin leikki tai ruoka kesken. Päivän parasta puuhaa on tyhjentää ja täyttää pesukonetta. Viimeisen pyykin poika jostain syystä haluaa jemmata ja leikkiä sillä vähän aikaa. En ole vielä keksinyt ihan, että miksi. Päättelin, että sillä tavalla voi vähän pitkittää pyykkien laittoa kun ei luovukkaan siitä viimeisestä rätistä. Tiskikoneesta taas puhtaiden kihvelien ojentelu on parasta. Koiralenkille saan taaperon asettumaan rattaisiin kun kerron, että mennään katsomaan jos me nähdään bussi, mopo, pakettiauto tai raktori. Koneet, äänet, liikkuvat osat ja itse tekeminen, niistä meidän taapero tykkää!

Kas näin, minä osaan jo vaikka mitä!

Kommentit

Suositut tekstit