Uudelleen raskaana

Huomio! En halua olla facebookissa raskaana, joten rakkaat lukijat olkaa niin ystävällisiä, että onnitelkaa sähköpostilla, tekstiviestillä tai naamatusten, mutta ei kiitos facebookissa seinälläni. En halua olla vielä niin raskaana :) Toivottavasti ymmärrätte!

20.12.2012 Tein testin. Olen raskaana. Mistä tuplarattaat? Julkaisen nämä viestit vasta kun olen kertonut asiasta julkisesti. Piti nähdä ystävää. En saanut autoa ajoissa ja nyt poika nukkuu. Harmittaa niin, että itkettää. Mies on iloinen uutisista ja minä.

22.12.2012 Tähän raskauteen on paljon hepompi suhtautua jo alusta. Tuntuu luonnolliselta ja turvallisemmalta. En menettänyt yöuniani. On huomattavasti rennompi olo. Pahoittelun kaikille niille, joiden tekee mieli loukkaantua etten kertonut heti. Halusin säästää itseni mahan kasvua seuraavilta katseilta ja kysymyksiltä miten voit sekä siltä, että puolitutut tulevat onnittelemaan kuultuaan kaverin kaverin kaverilta. En jaksa niitä nyt tässä vaiheessa vielä, haluan olla vain minä ainakin joulun yli.

Täytyy miettiä työkuvioita eli varata keskusteluaika esimieheltä, ei vielä, mutta pian. Jännitän tässä vaiheessa eniten sitä, että tämä menee kesken tai saan neljän kuukauden raskauspahoinvoinnin (lue: raskauskrapulan, joka näyttää alkaneen viikolla kuusi viimeksi eli mulla on noin kolme viikkoa aikaa syödä, jos tämä menee kuten viimeksi). Yritän syödä terveellisesti varastoon ja nauttia tästä raskaudesta enemmän kuin ensimmäisestä, sillä nyt on yksi kokemus takana ja siitä on selvitty. Tällä kertaa toivottavasti en muutu hetkellisesti 30kg painavammaksi. Olen onnellinen ja hormoonihuuruinen. Väsyttää ja pojan päikkärit on myös minun päikkärit.

26.12.2012 Kerroin miehen siskolle. jolla on neljä lasta. Ajattelin, että hän ymmärtää alun salamyhkäisyyden. Ymmärsi. Oli myös kovin onnellinen. Luulen ettei tätä tietoa enää kauaa sisällä pidetä. Alavatsalla tuntuu jo vatsallaan maatessa kuin siellä olisi joku nyrkin kokoinen vähän pehmeä kivi. Olen aivan varma, että minulla on eteenpäintyöntynyt kohtu ja tästäkin mahasta tulee niin iso, että ihmiset kyselee kaksosten perään. Oi voi, mitä on tullut tehtyä! Ensimmäisen raskauden napatyrä on nyt huolena. Voiko sellainen aiheuttaa jotain komplikaatioita tai revetä lisää. Täytyy varata neuvolaan aika. Anoppi ja appi kävivät kylässä. Poika on nyt siinä iässä että esittelee tohkeana kaikki kiipeämiset, höpötykset, leluja ja muita temppuja. Miten sitten saan jaettua oman aikani kun niitä on kaksi. En tiedä, mutta ei vielä tarvitsekaan tietää.

5.1.2013 Migreeni, et oo tosissas! Eilen se tuli ja valvotti erittäin sekavilla unillaan. Meinasin käydä oksentamassa, mutta onneksi ymmärsin ottaa lisää panadolia, joka rauhoitti jyskytyksen niin että edes uni tuli takaisin. Huvittavaa, että flunssainen taapero (joka nukkui meidän välissä) onnistui yöllä hieromaan hartioitani ja selkääni. Pääkivun takia olin kummallisessa kyttyrässä nukkumassa ja pienet jalat tekivät yöllä tilaa, mutta juuri jumiutuneiden lihaksien kohdalta. Joskus näinkin :) Nyt on vähän sellainen epätodellisen ja todellisen sekainen olo. Kuukautisen pysyy poissa, mutta neuvola-aikaan on vielä paljon aikaa (muutama viikko). Väsymys on kokonaisvaltainen ja valtava. Miten voikaan väsyttää päivällä niin paljon.

6.1.2013 Tässä raskaudessa on enemmän ruokiin liittyviä himoja vaikka miehen mielestä niitä oli viimeksikin. Tänään ihmettelin miten hyvältä maistui hapankaali. Ihan mehujäätelöltä tai joltain muulta yhtä raikkaalta. Päivälliseksi söimme lettuja suolaisilla täytteillä ja paras yhdistelmä oli sinappi-kurkkupikkelssi, pekoni, paprika, hapankaali ja raejuusto. Kuulostaa kummalta, mutta maistui taivaalliselta. Söin kolme ISOA lettua. Vielä kun muistaisi syödä jotain parin tunnin välein niin ei alkaisi väsyttämään tai etomaan. Ja sitten vielä tämä kaasun ja närästyksen määrä, huooooh! Näin on ollut myös viimeksi. Jatkuukohan tätä pitkään? Alkaa jo hiljalleen karista se raskauden "hohto". Tämä olikin pieremistä, röyhtäilyjä, kremppoja alusta loppuun sekä verinen puserrus ja lopussa kiitos seisoo (eli mies pysyy jaloillaan ja minä rullatuolilla nukkumaan). Kaiken kestämisen jälkeen tästä tulee uusi luomisen ihme johon sitten tutustutaan ja joka tulee olemaan ihan huippu tyyppi :)

8.1.2013 VÄ-SYT-TÄÄ! Ihan hirveä väsymys. Poika leikkii ja minä yritin pitää silmiäni enemmän auki kuin kiinni. On varmaan hemoglobiini alhaalla tai sitten jotkut unihormoonit pilvissä. Kärrylenkiltä palattuamme poika heräsi minuutinpäästä eli juuri kun olin saanut itkuhälyttimen kiinni ja istahtanut alas sieltä kuului "äiti, äiti, äiti!". Nukun tunnin pidempään kuin mies ja päiväunet jos hyvin käy ja jatkuvasti haukotuttaa. Ja vielä päälle näyttäis tulevan migreenit, TAAS!

14.1.2013 Ale-shopping. Nyt on joulut osteltu ja vakuutusmaksut pamahtaa tässä kuussa. Ei olisi oikein millään varaa alennuksesta haikailla mitään, mutta minäpä en haikaillut vaan ostin. Boobdesign on parasta imetyslaatua mitä tiedän. Kaikki H&M:stä ostamani imetyspaidat joutivat räteiksi ja matonkuteiksi ennen kuin koko imetyskausi oli ohi. Suoraan sanottuna kelvotonta laatua. Eikä ne ryntäät mahtuneet millään edes ulos siitä imetysaukosta edes yksi kerrallaan. Maitoa valui pitkin paitoja ja niitä oli sitten pestävä jatkuvasti eli laadun on oltava vähintään hyvä. Nyt pukkaa postissa priimaa miinus 50-70% ovh:sta ja olen onnellinen. Olen myös viisastunut ja ostin imetykseen sopivan yöpaidan. Sitä on liimautunut imetysliiveihin yötä päivää aluksi ja aika pian ne pari H&M:n imetyspaitaa päätyivät yökäyttöön, vaikka siinäkin oli haasteensa, mutta eipä ihan topless tarvinnut tarjoilla. Toisen järkiratkaisun tein hankkiessani imetystunikan. On jotain muuta kuin verryttelymeiningillä varustettuja tissipaitoja ja voisin pukeutua siihen ristiäisten aikaan eikä tarvitsisi pakoilla suljettujen ovien takana imetyksen aikana.

17.1.2013 Hitto, koittakaa itse tarjota ruokaa samalla kun tekee mieli itse oksentaa ja nukkua. Ei ole helppoa! Vähän huonossa hapessa tänään.

23.1.2013 Nyt on aika julkaista tämä.

Kommentit

Suositut tekstit