31.8.Kipeä supistus ja olkapää

Heräsin yöllä elämäni ensimmäiseen kipeään supistukseen. Herätys ei ollut järin mukava ja ajattelin etten nyt millään jaksaisi nousta selvittämään tarvitseeko yöllä lähteä sairaalaan ja laukkua synnärille ei ole vielä pakattu. Kääntelin kylkeä hetken jos toisenkin ja yritin muistaa olla pidättämättä hengitystä. Supistus meni ohi omia aikojaan ja pääsin vessan kautta nukkumaan.

Tällä hetkellä kaverilla taitaa olla jumppahetki mahassa. Näyttää huvittavalta kun maha on välillä soikea ja välillä työntyy esiin peppu tai joku raaja. Taitaa olla vauvalla ramppikuume, heti hiljeni kun kirjoitin tänne.

Aamulla on ollut vasen olkapää inhottavan kipeä. Sitä ei oikein meinaa saada ylös koko kättä. Iltaa kohden alkaa helpottamaan. Yöllä kädet myös puutuu niin että pudotin puhelimeni lattialle kun yritin ottaa sitä käteeni. Ei pysy ote kun ei tunne kunnolla miten kädet on olemassa ja pimeässä ei edes pysty katsomaan mihin suuntaan sormet sojottaa.

Luin neuvolan kirjasta, jossa oli ihanasti kerrottu vauva-ajan vanhemmuudesta. Mukavaa kun nykyään neuvolassa ei pakotetan laittamaan lapsia väkisin omaan sänkyyn vaan ne saa ottaa kainaloon vaikka koko yöksi jos se tuntuu hyvältä. Muutenkin tuntuu, että vanhempien arvostelukykyyn luotetaan eli neuvotaan menemään sen mukaan mikä on vauvalle parasta ja kerrotaan ettei kaikki vauvat ole samanlaisia. Annetaan maalaisjärjelle tilaa. Tai niin ainakin itse sen ymmärrän. Pidän tätä kovin huojentavana. Oppaissa kuitenkin kerrotaan että vauvan tulee saada ruokaa, puhtaat vaipat ja rakastavaa vuorovaikutusta vanhempien kanssa sekä unta. Se sitten suunnilleen riittääkin ensimmäisiksi kuukausiksi.

Eilen oli ihana tyttöjen ilta. Syötiin naapurin kanssa naapurin tekemää matsutake-keittoa. Ihan sairaan hyvää! Katsottiin sinkkuelämää 2 ja huitastiin kulhollinen popcorneja ääntä kohti. Juomana itsetehty marjamehu. Ilta oli delux! Tänään juttelin puhelimessa toisen ihanan ystävän kanssa ja viikonloppuna pitäisi tulla vieraita. Välillä kudotaan ja välillä ollaan sosiaalisesti läsnä. Tästä mammalomasta vaan täytyy nauttia :)


Kommentit

Suositut tekstit