19.7. aamulla ja lomalla

Ulkona on viileää ja olen siitä kovin onnellinen. Eilen illalla en ollut niin onnellinen. Jouduin säätämään jo säädettyä päivä tai kaksi tukholmassa risteilyä. Lomarahat ovat autossa ja risteily on roskakorissa. Olen kovin pettynyt, lähinnä itseeni. Ei auta itku ei, eikä auttanut mini ässä arpakaan. Hullua harmitella näinkin pientä asiaa niin paljon. Onneksi viime vuoden reissu Taizen oli niin mahtava, että siitä riittää vielä tällekin vuodelle ajatuksia. Eikä kakkossuunnitelma kesäisestä Helsinkipäivästä ole ollenkaan vastenmielinen ajatus. Ja järki on kuitenkin siinä ettei heitä pieniä säästöjään ensimmäiseksi lomareissuun. Yritän olla vähempään tyytyväinen, mutta täytyy sanoa, että olen niin turhamainen kun näin koville ottaa.

Lomaa on jäljellä vielä rapiat pari viikkoa (vai oliko sitä vielä yli kolme viikkoa.. en ihan muista) ja näin jo eilen ensimmäistä unta töistä (painajasimaista). Jännittää etukäteen, että miten osaan opastaa sijaiseni hommiini kiinni. Kun kaikissa töissä on niin suuret määrät hiljaista tietoa, ihan hirvittää miten saan siirrettyä edes jonkun järjevän kokonaisuuden toisen tietoisuuteen. En tiedä, mutta en haluaisi sitä unissani pohtia. Tiedonsiirtosuunnitelman raakaversio on tiedossa, mutta käytäntö ja uuden ihmisen kohtaaminen tällaisissa kuvioissa on aivan uutta. Toisaalta otan haasteen ilolla vastaan. Mutta mitä siihen sanoo oma kunto? Mitä jos en pääsekään opastamaan, vaan olen vuodelevossa... Ehkä se onkin suurin pelko. Itse astuin samaan työhön ilman opastusta ja täytyy sanoa, että olin hyvin pihalla ensimmäiset kuukaudet.

Miten tämä hetkessä eläminen on niin vaikeaa? En voi vaikuttaa menneisyyteeni ja huomisesta murehtiminen ei auta tänään. Voin vain olla tässä. Miksi siis olen ajatuksissani epäonnistuneella risteilyllä tukholmassa tai työpaikalla opettamassa sijaistani, vaikka en voi olla kummassakaan paikassa? En voi hallita asioita etukäteen ja se on piste. Hyvillä asioilla jaksaa eteenpäin, mutta murehtiminen tappaa huomisenkin.
Loman ihana aamupala, jota Harrison ei saanut suuhunsa hyvästä yrityksesä huolimatta. (huom: suklaasta saa magnesiumia ja starbucksin jääkaappilatte oli ihan onnistunut kokeilu)
Aamuyöllä minuutilleen samaan aikaan kun eilen (5.40) heräsin todella valtavaan vessahätään. Ajattelin herättää jo herrasväkeä kampeamaan raskaanaolevaa sängystä, etten merkkaa patjalle. Kylkikäännähdys ja olosuhteisiin nähden ripeät askeleet kuitenkin säästivät herrasväen herättämisen. En kyllä vieläkään tajua miten voin nukkua niin sikeästi ilman tunnetta vessahätään. Voi tietysti olla että vauva nukkui korkeammalla ja päätti möngertää alemmas vasta aamuyöstä ja siinä touhussa virtsarakko jää kakkoseksi.

Oheisen kuvan aamupalan Starbucksin lattea täytyy vähän kehaista. Harmikseni joudun toteamaan, että se on hieman parempaa kuin Pauligin Frezzat. Frezzoissa en pidä niiden äklömakeudesta. Se että juomauutuudet on tarkoitettu paljon liikkellä oleville, aktiivisille kuluttajille, menee vähän ohi tämän hitaasti etenevän lyllerön kohdalla. Kahvisuille se on kuitenkin kokeilun arvoinen ja varsinkin tämä Seattle latte joka ei ole ihan älyttömän äklö.

Ja nyt paljastava maha-kuva kauan sitä odottaneille. The hyvin kohonnut pullataikina.
Harrison vaihteeksi siellä missä tapahtuu.
Kelan äitiyspakkaus pitäisi tulla muutaman viikon sisään ja tiedot äitiysrahoista tms on nyt paperilla. Taas tuntuu, että ollaan norsun askel lähempänä perheistymistä. Ihanan jännittävän, kamalan odotettua ja hurjaa! Vauvan pitää vielä kasvaa ja voimistua. Minun pitää vielä kantaa ja odottaa. Sitten synnytetään ja toivotaan tervettä lasta. Aloitetaan jännittämään sitä mitä äitiydestä oikein tulee ja luetaan artikkeleja ja kirjoja lapsista sekä kasvatuksesta. Rakennetaan mielipide niistä asioista uudelleen ja ollaan äitejä, ehkä väsyneitä, mutta toivottavasti onnellisia. Siihen päälle vielä vanhat roolit (vaimo, tytär, sisko, ystävä, kummi, naapuri...) Ihmeellistä tämä muutos ja siihen kasvaminen.

Ja tämä oli ihan pakko laittaa muuten vaan. Vähemmän suolaa enemmän kaliumia hyvät ihmiset.
Lääketieteen lehti kiittelee Suomen suolanvähennystoimia

Täältä saa kaliumia
Fineli

Kommentit

Suositut tekstit