7.7 Rautapartaa, kummallisia asioita ja kukkakimppu

Vinkkauksesta aloitin lukemaan Malla Rautaparran kirjaa. Kirjastosta löytyi Raskaus, synnytys ja äitiys niminen teos. Näin puoleen väliin päässeenä se tuntuu paljon joogaan painottuvana, mutta se on myös rauhoittanut jännitystäni synnytystä kohtaan. Rautaparta puhuu kauniisti synnytyksestä ja ei niinkään lääketeiteellisessä vaan henkisessä mielessä. Ehkä juuri niitä asioita joita pitäisi kysyä jos osaisi. Heti oli tietysti päästävä kokeilemaan joitan venytys/joogaliikkeitä ja niistä vauva sai innostusta liikkumiseen. Eipä ihme, jos liikkeet on selkää venyttäviä ja näin vauvalle tilaa antavia, että niin kuin äidillä oli vauvallakin kivaa. Yhdessä liikkeessä takapuoli tökkästiin seinään, selkä lattiaan jalat seinää vasten ja hanuri ylös eli olimme molemmat vähän niinkuin ylösalaisin. Täytynee ottaa (ainakin joistain) kopio harjoituksista, jotta osaa tehdä niitä myös kirjan palauttamisen jälkeen. Syvähengityksestä Rautaparta selosti kauniisti, että hengittämällä syvään voi ikään kuin halata vauvaa sillä pallea on niin suuri lihas ja loppuraskaudessa se ympäröi paljon kohtua niin hengittämällä syvään voi halailla. Vähän samalla tavalla toimi syvien vatsalihasten kanssa kun niitä harjoittaa niin voi halailla lasta. Mukavaa vaihtelua pelkän mahan silittelyn ja taputtelun sijaan.

Tänään sain hieman kummalliselta asiakkaalta kyselyitä raskaudesta. Hän kysyi olenko jo nähnyt unta lapsesta? Kun vastasin, että unet ovat olleet lähinnä tavallisia outoja uniani niin hän kommentoi "ai, hän ei ole vielä näyttäytynyt sinulle". Mitä siihen sitten vastataan. Juu, ei niin...öö. Hän on myös vakuuttunut, että lapsi on kristallilapsi. Ja tähän vastatakseni en edes tiedä mitä kristallilapsella tarkoitetaan, enkä ole niin varma haluanko edes tietää sillä kuulostaa aika New Age hömpältä. Ohjeen raskauden ajaksi sain syödä terveellistä ruokaa ja rakastaa lasta. Että sillä lailla.

Onneksi eilen ihan tavallinen mieheni toi ihan tavallisen kukkakimpun. Arvasin, että kimppu oli valmiiksi tehtyjen kimppujen joukosta valittu. Kun kysyin oliko asia näin niin sain vastaukseksi, että se oli vähiten ruma. Me vaan osataan olla niin romanttisia :D!! Tämä ei sitten oikeastikaan vähennä kukkakimpun merkitystä tai arvoa vaan oikeastaan lisää sitä sillä jos sillä olisi haettu täydellisyyttä olisin ehkä saattanut jopa ahdistua ajatuksesta, että minulle kelpaa vain täydellinen vaikka ei täydellisyyden tavoittelussakaan mitään vikaa ole.

Kiitos matkailevat appivanhemmat! Käytössäni on ollut heidän ilmastoitu autonsa. Taivaallista ajaa ilmastoitua autoa helteellä. Toivottavasti meillä on joskus varaa sellaiseen.

Nyt kuulkaa kaikki ei raskaana olevat menkää mustikkaan. Niitä on valtavasti ja en pääse poimimaan. Kanttarellejakin tuuppaa ulos maasta ja ne jää sinne. Harakat ja madot muuten syö. Voi, että kun vaan jaksais kykkiä niin siellä olisin. Taidan joku ilta vähän salaa poimia mustikoita ihan poimurilla turvallisesti ja vaan vähän aikaa niin saisi tuoreista mustikoista mustkikkamaitoa, rahkaa, puuron päälle ja iltapalaksi. Nam!

Tänään mennään kauppaan. Palautetaan pullot. Ostetaan luontoarpa ja toivotaan, että voitetaan päävoitto :)

Kommentit

Suositut tekstit